Coleslaw

59 röster
6
coleslaw
Foto: TV4

Coleslaw är bra lunchsallad som är väldigt enkel att göra själv.

Leilas tips! Spetskål är lite spädare än vitkål men går självklart bra att ersätta med vitkål också.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 0,4 spetskål
  • 2 morötter
  • 1 msk kumminfrö
  • 4 dl majonnäs
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 droppar tabasco
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla spetskålen fint och doppa den hastigt i kokande saltat vatten.
  2. Häll av och låt kålen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du noggrant kramar/pressar ur allt vatten, så att kålen är helt torr. Man kan även torka den i en ren kökshandduk. Detta för att inte cole slawern ska bli rinnig.
  3. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och häll dem över grönsakerna.
  4. Rör ner majonnäs, salta och peppra. Smaksätt med riven vitlök och tabasco.
9 mars 2009

Laddar fler recept...