Coleslaw

coleslaw
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Coleslaw

64

4 steg att laga

8 ingredienser

Coleslaw är bra lunchsallad som är väldigt enkel att göra själv.

Leilas tips! Spetskål är lite spädare än vitkål men går självklart bra att ersätta med vitkål också.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 0,4 spetskål
  • 2 morot
  • 1 msk hel kummin
  • 4 dl majonnäs
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 droppe tabasco

Gör så här

  1. Strimla spetskålen fint och doppa den hastigt i kokande saltat vatten.
  2. Häll av och låt kålen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du noggrant kramar/pressar ur allt vatten, så att kålen är helt torr. Man kan även torka den i en ren kökshandduk. Detta för att inte cole slawern ska bli rinnig.
  3. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och häll dem över grönsakerna.
  4. Rör ner majonnäs, salta och peppra. Smaksätt med riven vitlök och tabasco.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer