Leilas fikon- och vaniljmarmelad

Spela video Leilas fikon- och vaniljmarmelad
Foto: TV4

Marmelad kan man göra även på vintern. Här är en god variant med fikon, apelsin och vanilj! Receptet ger 1 burk.

1 december 2008

Du behöver

  • 10 färska fikon
  • 1 apelsin
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl syltsocker
  • 2 dl portvin

Gör så här

  1. Klyfta fikonen och skär bort skalet samt stjälken.
  2. Riv skal och pressa saft ur apelsinen.
  3. Blanda fikon, apelsinskal och apelsinsaft, delad och urskrapad vaniljstång, syltsocker och portvin i en kastrull och låt koka cirka 15 minuter tills bitarna faller sönder och kokat samman.
  4. Plocka upp vaniljstången och häll marmeladen i en desinficerad burk.
Kommentera receptet

Fler goda recept