Klassiska engelska scones

Klassiska engelska scones
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Klassiska engelska scones

10 ingredienser

20 m

Överraska med klassiska scones. Går snabbt att svänga ihop och doftar härligt på frukostbrickan.

Ingredienser

portioner
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl rörsocker
  • 125 g smör, kallt
  • 1 ägg (ekologiskt)
  • 2 dl standardmjölk

Gräddning

  • ägg (ekologiskt)
  • mandelspån
  • rörsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.