Klassiska engelska scones

259 röster
20 m
8
Klassiska engelska scones
Foto: TV4
20 m
8

Du behöver

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 2 dl mjölk 3 %

Gräddning

  • ekologiskt ägg
  • mandelspån
  • råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
5 september 2008

Fler goda recept