Lemon poppy seed cupcakes

19 röster
Lemon poppy seed cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Cupcakes bakas traditionellt på en sockerkakssmet som är lite tyngre än muffinssmet. En bakelse med lite syrlig smak.

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Visa mer

Du behöver

Lemon poppy seed cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • skal och saft av 1 citron
  • 1 dl blå vallmofrö
  • Skal av 2 citroner och saft av 1 citron

Lemon cream cheese frosting:

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
  • 100 g Phiadelphiaost
  • Vallmofrö och vita vinbär till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lemon poppy seed cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Lemon cream cheese frosting:
  9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
  10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.
24 januari 2011

Laddar fler recept...