Leilas wedding cupcakes med vit choklad

Leilas wedding cupcakes med vit choklad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas wedding cupcakes med vit choklad

18 ingredienser

Unna dig det bästa på ditt bröllop, gör Leilas wedding cupcakes. Receptet ger 24 cupcakes.

Ingredienser

portioner stycken

Leilas wedding cupcakes med vit choklad

  • 6 ägg (ekologiska)
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 citron (skalet och saften)

Mörk chokladmousse

  • 200 g mörk choklad (hög kvalitet)
  • 4 äggulor (ekologiska)
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 msk varmt kaffe
  • 2 msk ev mörk rom
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ask färska hallon

Vit chokladfrosting

  • 600 g vit bakchoklad
  • 600 g färskost

Gör så här

Leilas wedding cupcakes med vit choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Rör i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan de fylls med choklad mousse och färska hallon.
  8. Skär av toppen på cupcaksen och gröp ur dem något. Fyll dem till 3/4 med chokladmousse (se recept nedan) och tryck i ett hallon. Lägg på locket och bred eller spritsa på frostingen (se beskrivning nedan).

Mörk chokladmousse

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa äggulor och muscovadosocker krämigt.
  3. Rör i varmt kaffe och rom, sedan den varma smälta chokladen.
  4. Vänd samman med mycket lättvispad grädde.

Vit chokladfrosting

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting.