Leilas chocolate chip cookies

Leilas chocolate chip cookies
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chocolate chip cookies

18 ingredienser

60 min

Chocolate chip cookies är försvinnande goda och kan bakas med vilka ingredienser du önskar. Här är fyra recept på kakor med olika smaksättningar!

Ingredienser

portioner12 - 20 stycken

Grundrecept chocolate chip cookies

  • 120 g smör, mjukt
  • 1 dl rörsocker
  • 1 ägg (ekologiskt)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 100 g choklad (av valfri smak, se nedan)
  • 1 limefrukt, skalet

grundrecept med:

  • 100 g vit bakchoklad (av hög kvalitet)
  • 1 färsk ingefära (tumstor bit)
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 0,5 dl riven kokos (istället för havregryn)
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 1 dl salta jordnötter
  • 0,5 dl riven kokos (istället för havregryn)
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 2 apelsiner, rivet skal (istället för 1 lime)

Gör så här

Grundrecept

  1. Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
  2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
  3. Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda ner i degen.
  4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
  5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.

White chocohip ginger cookies

  1. Gör degen enligt grundreceptet, använd vit choklad och tillsätt färsk riven ingefära i smeten

Choco chip coco cookies

  1. Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokosflingor istället för havregryn i smeten.

Choco chip peanut cookies

  1. Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt grovt hackade jordnötter i smeten.

Choco chip orange cookies

  1. Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokosflingor istället för havregryn i smeten. Smaksätt med rivet skal från 2 apelsiner istället för 1 lime.