Bounty cupcakes med kokos

POPULÄRT
koket.se
Leilas bounty cupcakes
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Bounty cupcakes med kokos

20 ingredienser

Leilas bounty cupcakes, chokladcupcakes med massor av kokossmak och självklart en härlig chokladglaze på toppen.

Se Leila baka bounty cupcakes i videoklippet ovan

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Leilas bounty cupcakes

  • 1 dl riven kokos
  • 75 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 0,75 dl kokosmjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 msk kakao (av god kvalitet)
  • 1,5 msk kaffe, kallt
  • 6 bountystänger

Glaze

  • 250 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1 msk smör
  • 100 g färskost
  • kokos, till garnering

Gör så här

Leilas bounty cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
  3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
  6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
  7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
  8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
  10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
  11. Låt svalna.

Glaze

  1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  2. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
  3. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
  4. Spritsa glazen över cupcakesen.
  5. Garnera med kokos.