Klassisk lutfisk med krossade gröna ärtor

Leif Mannerström och Crister Svantessons klassiska lutfisk med gröna ärtor.

27 november 2009

Du behöver

  • 800 g lutfisk, kokad
  • 4 dl Bechamelsås
  • 4 dl små gröna ärtor
  • 1 st gul lök, finhackad
  • Smör, ett par matskedar
  • 125 g rimmat sidfläsk, skärs i små stavar och steks knapriga i sitt eget fett
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm bechamelsåsen.
  2. Koka ärtorna och löken.
  3. Krossa ärtorna och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp såsen och vispa i ett par msk smör.
  5. Lägg upp fisken, slå såsen över, lägg en klick ärtor på tallriken och garnera med det knaperstekta fläsket.
  6. Avsluta med att ringla fettet från fläsket över anrättningen.
Kommentera receptet

Fler goda recept