Sallad Nicoise

Sallad Nicoise
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sallad Nicoise

Av: Leif Mannerström Crister Svantesson

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

30 min

Det är svårt att hitta det korrekta receptet på den här salladen eftersom alla gör den olika. Det här är en version med lite fler ingredienser.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor bacon
  • 3 tomater i klyftor
  • 3 potatisar, kokta
  • 1 salladshuvud, plockat och sköljt
  • 2 ägg, kokta
  • 50 g kokta gröna bönor
  • 2 färdigkokta rödbetor
  • 100 g champinjoner, skivad
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 8 sardellfiléer
  • 1 förp tonfisk i vatten

Vinegrette:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk kapris
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och knaperstek baconskivorna utan fett. Låt ligga på hushållspapper ett tag efteråt.
  2. Pressa vitlöksklyftorna i en skål och blanda med alla andra ingredienserna till vinegretten.
  3. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skiva potatisarna och rödbetorna. Skala och skiva de kokta äggen. Blanda sedan alla ingredienserna till salladen i en stor skål. Avsluta med hyvlad parmesanost, bacon och vinegrette.