Sallad Nicoise

21 röster
30 min
4
Sallad Nicoise
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Det är svårt att hitta det korrekta receptet på den här salladen eftersom alla gör den olika. Det här är en version med lite fler ingredienser.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor bacon
  • 3 st tomater i klyftor
  • 3 st kokta potatisar
  • 1 st salladshuvud, plockat och sköljt
  • 2 st kokta ägg
  • 50 g kokta gröna bönor
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 hg skivade champinjoner
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 8 st sardeller
  • 1 burk tonfisk i vatten

Vinegrette:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk kapris
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och knaperstek baconskivorna utan fett. Låt ligga på hushållspapper ett tag efteråt.
  2. Pressa vitlöksklyftorna i en skål och blanda med alla andra ingredienserna till vinegretten.
  3. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skiva potatisarna och rödbetorna. Skala och skiva de kokta äggen. Blanda sedan alla ingredienserna till salladen i en stor skål. Avsluta med hyvlad parmesanost, bacon och vinegrette.
7 januari 2009

Fler goda recept