Omelettsufflé med choklad

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk osaltat smör
  • 1 dl god likör eller rom

Gör så här

  1. Käck äggen och lägg äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan.
  2. Smält chokladen i en kastrull i ett vattenbad.
  3. Vispa äggulorn och äggvitor i respektive skål. Äggvitorna ska vispas hårt så att smeten sitter kvar i botten om du vänder på skålen.
  4. Vänd i chokladsmeten i äggulorna. Blanda ner smeten i äggvitorna.
  5. Smält osaltat smör i en stekpanna (en telefonpanna). Vänd ner smeten och låt den bakas i stekpannan i cirka 3-4 minuter på inte alltför hård värme.
  6. Värm likör eller rom i en kastrull (efter smak).
  7. Lägg upp omeletten på en tallrik. Strö över florsocker och häll på likören, alternativt rommen på omeletten. Servera med färska hallon.
Kommentera receptet

Fler goda recept