Falska grodlår

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 16 färska kycklingvingar
  • salt och nymalen peppar efter smak
  • olivolja
  • vitlökssmör
  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 knippe hackad persilja
  • ett par kvistar färsk timjan
  • 5 krossade vitlöksklyftor
  • salt och nymalen peppar efter smak
  • worcestershiresås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela vingarna vid lederna och ta bort den yttersta vingspetsen. Dra ur benet så att köttet bilder en klump i ena änden. Salta, peppra och pensla med olivolja.
  2. Stek vingarna frasiga i ugnen i 200 - 225 grader i ca 15 minuter. Blanda under tiden ingredienserna till vitlökssmöret.
  3. Ta ut vingarna ur ugnen och pensla med rikligt med vitlökssmör. Stek vidare i ugnen till smöret smält och börjat puttra. Servera gärna med de falska grodlåren med nybakat bröd och ett glas kyld Beaujolais.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...