Coq au vin

Coq au vin

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 färsk kyckling, försök hitta så små som möjligt
  • smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 knippe färsk timjan
  • 3 klyftor vitlök
  • persilja
  • några vitpepparkorn
  • 5 steklökar
  • russin
  • 2 morötter, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 potatis, förkokta, i tärningar
  • 200 g rimmat sidfläsk, i tärningar
  • 200 g champinjoner, i tärningar
  • 1 dl buljong

Gör så här

  1. Fyll kycklingen med vitlök, persilja och timjan.
  2. Bryn kycklingen hel i en rejäl gryta med lock. Tillsätt även fläsk och champinjoner. Låt kycklingen få fin färg runtom.
  3. Ta upp kycklingen. Tillsätt smålökar, russin, morot och potatis i grytan. Fräs lite. Häll i vin, buljong och tomatpuré. Låt koka en stund.
  4. Lägg tillbaka kycklingen och låt den gå klar. Ta sedan upp kycklingen och dela den i mindre bitar. Lägg tillbaka igen och koka ihop såsen tills den blir simmig.