Fransk lammgryta

Fransk lammgryta

Av: Leif Mannerström Crister Svantesson

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 lammbog benfri, i stora bitar
  • 6 morötter, i centimeter-stora bitar
  • 18 små färska lökar
  • 8 klyftor vitlök
  • 6 majrovor, skalade och skurna i klyftor
  • 12 potatisar, tvättade med skalet på och halverade
  • 4 lagerblad
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 l kalvfond (buljongtärning)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 4 dl rött vin
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Häll olivolja i en järngryta eller kastrull. Hetta upp, bryn köttet i oljan tills det är gyllenbrunt.
  2. Tillsätt kryddor, örter, vin, kalvfond, salta och peppra. Sätt på ett lock och låt koka i 50 min. Känn på köttet så att det är färdigt, vänd ner grönsakerna och potatisen, låt koka tills de är färdiga. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera hela grytan på bordet.