Coq au vin

Du behöver

  • 1 färsk kycklling, ca 1.2 kilo
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 flaska mustigt rödvin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 knippa färsk timjan
  • 4 lagerblad
  • några vitpepparkorn
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g rimmat sidfläsk i tärningar
  • 2 morötter
  • 2 tomater
  • 200 g champinjoner
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar. Salta och peppra bitarna runt om i olja och smör i en gryta. Häll över rödvin och vinäger och lägg i timjan, lagerblad, vitpepparkorn, vitlöksklyftor och tomatpuré. Skär morötterna i cm-stora bitar och blanda ner dem. Salta litegrann. Låt koka i 30 minuter under lock. Plocka upp kycklingbitarna och morötterna. Sila av buljongen och koka ihop den tills den tjocknat något. Bryn under tiden först sidfläsket knaprigt och sedan champinjonera gyllenbruna i smör. Dela tomaterna i mindre bitar. Lägg tillbaka kyckingbitarna och morötterna i såsen tillsammans med fläsk och champinjoner. Låt puttra i några minuter. Blanda ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris, potatis eller pasta och gärna en varm baguette.
Kommentera receptet

Fler goda recept