Bacalo – fiskpyttipanna
Du behöver
- 800 g saltlånga
- olivolja
- 500 g potatis, i 3 mm tjocka skivor
- 2 blå kongo-potatisar, i skivor
- 1 gulrot, i skivor
- 1 medelstor rödlök, i båtar
- 1 gul lök, i båtar
- 8 vitlöksklyftor, i tunna skivor
- 1 röd paprika, i bitar
- 1 gul paprika, i bitar
- 0,5 fänkål, i stavar
- 1 purjolök, i ringar
- salt och grovmalen vitpeppar
- kryddgrönt
Sås:
- 1 förp crème fraîche
- 0,5 krm cayennepeppar
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 0,5 krm salt
- 0,5 krm socker
- 1 msk fint skivad gräslök
- 1 lime eller citron, rivet skal och saft
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
- Vattna ur långan i rikligt med kallt vatten ett par dygn.
- Sjud fisken 10-15 min i vatten. Låt svalna.
- Dela fisken i stora bitar.
- Stek först potatisen i rikligt med olivolja. Sedan löken och så vidare. Sist fisken.
- Smaka av med salt och peppar och strö över lite kryddgrönt.
- Servera med såsen.
15 november 2007