Sill- och surströmmings-röra

1 röst
4

Sill- och surströmmingsröra á la Leif Mannerström.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp surströmming med rom
  • 2 matjesillfiléer
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 rödlök
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tunnbröd (Polar A4)
  • salt
  • peppar
  • ev. fint tärnad potatis

Gör så här

  1. Rensa surströmmingen och spara rommen, hacka strömmingen grovt. Skär matjesillen i tärningar. Hacka det kokta ägget, skär gräslöken, dillen och rödlöken fint.
  2. Blanda allt i en skål, smaka av med salt och peppar, häll ev. en skvätt Norrlands Aquavit i.
  3. Fyll tunnbrödsrullarna och dela dem på mitten.
13 augusti 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept