Sill- och surströmmings-röra

1 röst
4

Sill- och surströmmingsröra á la Leif Mannerström.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp surströmming med rom
  • 2 matjesillfiléer
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 bunt gräslök
  • 1 bunt dill
  • 1 rödlök
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tunnbröd (Polar A4)
  • salt
  • peppar
  • ev. fint tärnad potatis

Gör så här

  1. Rensa surströmmingen och spara rommen, hacka strömmingen grovt. Skär matjesillen i tärningar. Hacka det kokta ägget, skär gräslöken, dillen och rödlöken fint.
  2. Blanda allt i en skål, smaka av med salt och peppar, häll ev. en skvätt Norrlands Aquavit i.
  3. Fyll tunnbrödsrullarna och dela dem på mitten.
13 augusti 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept