Grillad marinerad makrill med ljummen potatissallad

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 hg makrillfiléer
  • 0,5 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk oyster sauce
  • 2 msk soja
  • lite currypasta
  • 3 msk olivolja
  • peppar
  • potatis
  • färska grönsaker
  • buljong

Gör så här

  1. Rensa makrillfiléerna från ben. Vispa ihop ingefära, oyster sauce, soja, currypasta, olivolja och peppar till en marinad och låt fisken ligga och dra i marinaden ca 30 min.
  2. Grilla i foliepaket eller grillklämma på falnad glöd. Se till att fisken blir frasig!
  3. Servera med en ljummen potatissallad som du gör på kokt potatis och färska grönsaker. Använd gärna buljong istället för olja.
  4. Till det hela passar en iskall tsatsiki bra. Glöm inte att äta fiskens goda knaperstekta skinn!
17 april 2008

Laddar fler recept