Inlagd sill

87 röster

Leif Mannerström och Marita Olsson lägger in sill som blir vackert färgad av rödbetsspad.

Visa mer

Du behöver

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 0,5 morot, riven

Lag

  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar, skivade
  • Rödbetsspad (färg)
  • 4 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk kryddnejlikor, hela

Gör så här

  1. Koka hastigt upp lagen.
  2. Låt lagen svalna och sedan kallna i kylskåpet, gärna över natten.
  3. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra.
  4. Skär sillen i bitar, lägg dem i lagen och låt stå. Ett dygn i kylskåp ger bästa smaken.
  5. Garnera med morot, rödlök, lagerblad och kryddpeppar.
15 februari 2010

Laddar fler recept