Halstrad gravlax på spett med senapssojasås

15 november 2007
4

Du behöver

  • 800 g gravlax
  • 4 st spett

Gurknudlar:

  • 1 st slanggurka
  • 0,5 msk 12% ättika
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk Sweet Chili Sauce

Sås:

  • 1 msk taffel-senap
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk socker, gärna farin
  • 1 msk soja
  • 1 tsk HP-sås
  • rikligt med finhackad dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till senapssojasåsen.
  2. Gurknudlar: Skär gurkan i långa strimlor, ev med hjälp av potatisskalare. Marinera strimlorna i ättika, socker, vatten och sweet chili sås.
  3. Skär gravlaxen i stora fina tärningar och trä upp dem på spett. Halstra spetten.
  4. Anrätta spetten på tallrik med sås och vridna gurknudlar. Garnera med dill.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept