Hembrännarplommon från övre Norrland

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 lila plommon, fasta och fina
  • 2 dl socker
  • 1 limefrukt, skivad
  • 2 pressade apelsiner
  • 1 msk osaltat smör
  • 0,5 dl plommonspad
  • 7 basilikablad + några till dekoration
  • 1 dl Norrlandsbrännvin
  • 4 msk crème fraiche

Gör så här

  1. Koka plommonen mjuka i 0,5 l vatten, 1 dl socker och limefrukten. Tag upp dem, spola av i kallt vatten och skala dem.
  2. Gör en karamellsås genom att bränna 1 dl socker i en panna. Tillsätt apelsinsaft, smör, plommonspad och strimlad basilika. Låt såsen koka ihop lite och lägg i plommonen. Slå över brännvinet, tänd på och flambera.
  3. Vid serveringen, lägg upp i portionsskålar, klicka över crème fraiche och dekorera med basilikablad.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept