Mörk chokladmousse

Mörk chokladmousse
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Mörk chokladmousse

6 ingredienser

1h 30 min

En chokladmousse med lite "vuxnare" och starkare smak.

Ingredienser

portioner
  • 200 g grädde
  • 400 g mörk choklad
  • 75 g strösocker
  • 90 g äggula
  • 10 g gelatin
  • 1 l grädde

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ihop ägg och socker poröst och vispa grädden lätt.
  2. Hacka chokladen och smält den i grädden i en kastrull, rör tills det blir en jämn smet.
  3. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält i en kastrull på låg värme och blanda sedan ner det i chokladgrädden. Vänd sedan ner chokladblandningen i de vispade äggen. Vänd till sist ner choklad-och äggblandningen i den lättvispade grädden.
  4. Fördela moussen i skålar eller fina glas och ställ in i kylskåpet i en timme före servering. Garnera med exotiska frukter eller bär.