Ugnsbakade havskräftor

9 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 st fina havskräftor
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • hackad dill och persilja
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 2 st äggulor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Klyv kräftorna på längden och rensa ur oönskat innehåll. Knäck klorna. Det förenklar ätandet för middagsgästerna. Lägg upp på ett ugnssäkert fat.
  2. Kör ingredienserna till dressingen i mixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll dressingen över kräftorna så att det täcker. Häll på lite mer olivolja om det behövs. Baka i ugn, 225 grader, i 10-12 min. Eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig.
  4. Servera med varmt vitlöksbröd.
15 november 2007

Fler goda recept