Sibbes musselgryta

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • musslor

Färsk curryblandning:

  • 6 vitlöksklyftor
  • 6 gröna chili
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt bladpersilja
  • 2 grovhackade bitar ingefära
  • 0,5 dl matolja
  • 2 lime, saften
  • 4 färska bitar gurkmeja
  • 1 färsk fänkål
  • 3 msk olivolja
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hot-chilisås (finns i butikerna)
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk soja
  • 2 dl kycklingfond
  • 2 dl kokosmjölk
  • vitt vin
  • 5 förp nudlar, blötlagda
  • 2 hackade vårlökar
  • 1 hackad röd paprika
  • lime-basilika att garnera med

Gör så här

  1. Grovhacka och mixa sedan alla ingredienserna till curryblandningen.
  2. Häll lite olja i en panna. Lägg i de hackade vitlöksklyftorna. Häll i curryblandningen, hot-chilisås, oystersås och soja. Lägg i musslorna. Fräs i 1/2 min. Häll i kycklingfond, kokosmjölk, en skvätt vitt vin och sjud i 3 min.
  3. Lägg nudlarna i pannan. Vänd ned vårlök och paprika.
  4. Lägg upp och garnera rikligt med lime-basilika.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept