Räksoppa med räktoast

6 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färska, skalade räkor (spara skalen)
  • 1 gul lök, hackad fint
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 bit färsk fänkål, skär i små tärningar
  • 6 dl fiskfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 knippe dill, finskuren
  • salt, peppar
  • 2 msk matolja eller olivolja
  • 4 längder rostat, vitt bröd

Gör så här

  1. Fräs skalen i oljan och tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Låt fräsa en
  2. Stund, tillsätt därefter fiskfond och vin. Sjud i 10-12 minuter och sila
  3. Sedan upp. Häll i grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och
  4. Peppar samt ev lite cognac.
  5. Arrangera räkorna vackert på brödet och garnera med dillkvistar.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...