Inkokt strömmingsfile fylld med gubbröra 4st

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 8st strömmingsflundror

inkokningslag

  • salt och vitpeppar
  • gubbröra

Inkokningslag:

  • 3dl vatten
  • 2msk ättika
  • 0,5 citron i skivor
  • 0,5 gul lök i skivor
  • 0,5 knippe dill
  • några nejlikor, lagerblad, kryddpeppar och vitpeppar.
  • Grovt salt 3cl
  • Gubbröra:
  • 1 matjessillfile i små tärningar
  • 2msk finhackad rödlök
  • 2msk finhackad gräslök
  • 1 kokt skalad potatis fint tärnad
  • 1 hårdkokt ägg, hackat
  • 0,5 äpple i små tärningar

Gör så här

  1. Klipp eller dra loss fenan från strömmingen, salta och peppra fileerna.
  2. Lägg fileerna längs kanterna i runda smorda formar så att strömmingen bildar en ring, slå på varm inkokningslag och ställ in i ugn 100 grader i ca 10-15 minuter.
  3. Låt kallna i kyl.
  4. Stjälp försiktigt ur strömmingen ur sina formar och fyll med gubbröran
  5. Koka upp alla ingredienser och låt koka i 5minuter för att få ut så mycket smak som möjligt.
  6. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept