Gäddfärsbiffar med kantarellsås

Leif Mannerström 2018

Gäddfärsbiffar med kantarellsås

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g gäddfilé, finmalen
  • 2,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finhackad och lättstekt
  • 1 knippe dill, finskuren
  • 0,5 dl bröd, fint rivet
  • 250 kantareller
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 msk smör
  • 0,5 mskolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda gäddfärsen med ägget, grädden, löken och dillen. Smaka av med salt och peppar. Forma åtta fina färskbiffar och ställ svalt.
  2. Rensa svampen noga och skär i små bitar och stek lätt knaprig i smöret. Pudra över mjölet och tillsätt gräddmjölken och låt puttra ihop till en god sås, späd ev. med mera mjölk och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd biffarna i rivebrödet och stek långsamt färdigt. Servera med såsen, sallad och nykokt potatis.