Flamberade päronpannkakor med vaniljglass

15 november 2007
4

Du behöver

  • pannkakor
  • 3 ägg
  • 1 dl siktat vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 nypa salt
  • smör till stekning
  • Päronsås
  • 4 st saftiga päron, skurna i tärningar
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 3 dl päronjuice
  • 1 dl Xanté päronlikör

Gör så här

  1. Grädda lövtunna pannkakor och vik ihop i små kuvert.
  2. Smält sockret gyllenbrunt i stor panna och slå i juicen. Koka ihop till en slät karamellsås, tillsätt smöret och pärontärningarna och låt koka en stund tills päronen känns halvmjuka. Lägg i pannkakskuverten och värm väl. Slå över likören och flambera hastigt (dock ej under fläkten). Anrätta på tallrikar, lägg över såsen och servera med god vaniljglass.
Kommentera receptet

Fler goda recept