Abborre i panna

20 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-12 benfria abborrfiléer
  • 1 finskuren lök
  • 1 knippe finhackad dill
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • 3 dl matlagninsgrädde
  • 1 liten burk ansjovis eller ansjovisspad
  • Blandat ströbröd och mjöl till panering
  • salt och peppar
  • olja och smör till stekning

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Salta, peppra och panera fiskfiléerna. Stek dem gyllenbruna. Lägg upp på fat. Fräs löken i samma panna och tillsätt grädde, ansjovis, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Låt filéerna puttra någon minut i såsen.
  3. Servera till nykokt dillpotatis
  4. Receptet går även bra med filé av sik, röding, lax eller liknande.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept