Kalvfilé Oscar

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 gr kalvfilé per person

Choronsås:

  • 100 g bearnaisesås
  • 2 tsk tomatpuré

Dekorera:

  • 8 st sparris
  • 4 st hummerklor
  • 4 skivor tryffel
  • potatis eller ris
  • smör
  • vitt vin

Gör så här

  1. Platta ut kalvfiléerna lite försiktigt. Salta och peppra. Vänd filéerna i vetemjöl.
  2. Stek i smör tills de blir vackert bruna och nästan genomstekta. Akta så att de inte blir torra.
  3. Choronsås:
  4. Blanda bearnaisesås och tomatpuré och lägg i en spritspåse.
  5. Dekorera:
  6. Koka sparris i saltat vatten.
  7. Värm hummerbitar i en kastrull med smör och vitt vin.
  8. När kalvfilén är klar tar man choronsåsen och spritsar den som ett "o" runt filén.
  9. Sedan lägger man sparrisbitarna ovanpå filerna tillsammans med hummerklorna.
  10. Lägg en skiva tryffel ovanpå.
  11. Serveras med stekt potatis/ ris.
15 november 2007

Fler goda recept