Ansjovissnittar

10 röster

Ansjovissnittar med två härliga fyllningar. Recept från Mannerströms julkokbok.

Receptet ger 32 snittar.

Läs mer om

Mannerströms julkokbok


Visa mer

Du behöver

  • 16 skiva formfranska

Fyllning 1

  • 1 gul lök (stor)
  • smör, till stekning
  • 2 msk ketchup
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk dill, finskuren
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Fyllning 2

  • 1 rödlök (stor)
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 4 msk färskost
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Till garnering

  • dillkvist
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fyllning 1
    Skala och finhacka löken.
  2. Bryn den gyllenbrun i smör i en stekpanna på medelvärme.
  3. Ta av pannan från värmen och rör i ketchupen.
  4. Låt svalna.
  5. Finhacka under tiden ansjovisen.
  6. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.
  9. Fyllning 2
    Skala och finhacka rödlöken.
  10. Finhacka ansjovisen.
  11. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  12. Smaka av med salt och vitpeppar.
  13. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.
  14. Snittar
    Kantskär smörgåsarna och skär dem i fyra mindre trianglar vardera.
  15. Stek dem frasiga och gyllene på båda sidor i smör i en stekpanna.
  16. Garnera med dillkvistar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...