Ansjovissnittar

Goda snittar till festen
Foto: Tomas Yeh
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Ansjovissnittar

13

16 steg att laga

15 ingredienser

Ansjovissnittar med två härliga fyllningar. Recept från Mannerströms julkokbok.

Receptet ger 32 snittar.

Läs mer om

Mannerströms julkokbok


Ingredienser

  • 16 skiva formfranska

Fyllning 1

  • 1 gul lök (stor)
  • smör, till stekning
  • 2 msk ketchup
  • 10 ansjovisfilé
  • 1 msk dill, finskuren
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Fyllning 2

  • 1 rödlök (stor)
  • 10 ansjovisfilé
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 4 msk färskost
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Till garnering

  • dillkvist

Gör så här

  1. Fyllning 1
    Skala och finhacka löken.
  2. Bryn den gyllenbrun i smör i en stekpanna på medelvärme.
  3. Ta av pannan från värmen och rör i ketchupen.
  4. Låt svalna.
  5. Finhacka under tiden ansjovisen.
  6. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.
  9. Fyllning 2
    Skala och finhacka rödlöken.
  10. Finhacka ansjovisen.
  11. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  12. Smaka av med salt och vitpeppar.
  13. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.
  14. Snittar
    Kantskär smörgåsarna och skär dem i fyra mindre trianglar vardera.
  15. Stek dem frasiga och gyllene på båda sidor i smör i en stekpanna.
  16. Garnera med dillkvistar.