Nässelsoppa

Leif Mannerström 2018

Nässelsoppa

9 ingredienser

Nässelsoppa kan serveras med halvpocherat vaktelägg och färsk rimmad stenbitsrom.

Ingredienser

portioner
  • 100 g späda nässelblad
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 10 fänkålsfrö
  • 7 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Blanchera hastigt nässlorna i saltat vatten ca 20 sekunder. Lägg dem sedan direkt i isvatten.
  2. Mixa sedan nässlorna tillsammans med lite vatten.i en mixer till en slät puré.
  3. Koka sedan mjölk, grädde, fänkålsfrön och fiskbuljong i en kastrull.
  4. Avsluta med att mixa i nässelpuren i mjölken och smaka av med salt och lite kallpressad rapsolja.