Kantarellsoppa smaksatt med roquefort

Kantarellsoppa smaksatt med roquefort
Foto: TV4
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Kantarellsoppa smaksatt med roquefort

17 ingredienser

En varm och god soppa på kantareller är enkelt att göra. Smaksätt med roquefortost så blir det extra smarrigt!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg kantareller, rensade grovhackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 6 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl madeiravin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 enbär, grovkrossat
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 tsk japansk soja
  • 25 g roquefortost
  • smör, till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • kantareller, stekta
  • plockade örter
  • smördegssticks

Gör så här

  1. Stek kantareller och charlottenlök gyllene lägg dem i en kastrull och tillsätt vitt vin och madeira redusera tills det nästan är torrt. Tillsätt resterande ingredienser. Låt småputtra på låg värme i 15 minuter.
  2. Mixa sedan alltsammans i ett mixerglas och sila genom en nätsil tillbaks i en ny kastrull.
  3. Smaka av med salt vitpeppar.