Mannerströms havskräftor, grundrecept

Leif Mannerström 2018

Mannerströms havskräftor, grundrecept

6 ingredienser

8h 20 min

Koka egen lag till dina havskräftor och skryt lite på kräftskivan!

Ingredienser

portioner kg kräftor
  • 3 kg kräftor
  • 5 l vatten
  • 2,25 dl grovt salt
  • 1 msk farinsocker (eller motsvarande mängd sockerbitar, kan även uteslutas)
  • 0,5 mörk öl
  • krondill

Gör så här

  1. Koka vattnet och ta i rejält med krondill, låt sjuda i 15 minuter.
  2. Ta upp dillen med hålslev. Lägg i kräftorna och lägg i ny krondill. Om kräftorna är olika stora - lägg i de största först. Stormkoka ett par minuter.
  3. När kräftorna flyter upp är de klara. Lyft upp dem och lufta dem i cirka 4-5 minuter. Lägg i dem i vattnet igen och låt stå till nästa dag.
  4. Smaka gärna av spadet - det ska vara saltare än man kan tro!