Amerikansk hamburgare

12 röster
40 min
4
40 min
4

Du behöver

  • 800 g oxfärs
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk matolja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk Bullfightersås
  • 1 tsk Hickorysås (röksmak)
  • 2 st gula lökar
  • 4 st hamburgerbröd

Salsa:

  • 4 st tomater
  • 1 dl ketchup

Gör så här

  1. Tänd grillen i god tid. Gör sedan salsan: Tärna tomaterna och blanda dem med ketchupen i en skål. Ställ undan och låt dra.
  2. Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen.
  3. Forma färsen till 4 hamburgare. Se till att grillkolen är färdig. Den ska vara grå och inte brinna för att köttet ska bli så jämnt stekt som möjligt. Grilla hamburgarna på båda sidorna och salta och peppra.
  4. Grilla bröden hastigt så att de blir varma. Skär löken i grova skivor. Lägg burgarna på underdelen av bröden. Lägg på salsa och lökskivorna.
15 januari 2009

Fler goda recept