Isterbandspasta

0 röster
4
Isterbandspasta
Foto: Ulrika Ekblom

Det kanske låter konstigt men det är faktiskt gott med isterband till pasta. Detta är en svensk variant av pasta med salcissia – den italienska råkorven. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 isterband av god kvalitet
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl valnötskärnor
  • 1 msk olivolja
  • 3-5 msk hackad bladpersilja
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering

  • Färsk spaghetti eller tagliatelle, nyriven parmesanost

Gör så här

  1. Snitta isterbanden på längden och tag ur inkråmet. Smula det grovt.
  2. Hacka vitlöken och valnötterna.
  3. Hetta upp oljan i en stor panna och bryn vitlöken utan att den tar färg.
  4. Tillsätt isterbanden och stek det knaprigt. Rör i valnötterna och den hackade persiljan.
  5. Blanda i nykokt pasta direkt i pannan och servera med parmesanost på toppen. Salta och peppra efter smak.
18 augusti 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept