Spenatsoppa med chorizo och parmesan

20 min
4
Spenatsoppa med chorizo och parmesan
Foto: Ulrika Ekblom

Med inspiration av den portugisiska soppan ”caldo verde” som lagas på grönkål och chorizo har kokat ihop en egen variant.

31 augusti 2010
20 min
4

Du behöver

  • 1 st liten gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 påse fryst hackad spenat, 450 g (lätt tinad)
  • 5 dl ekologisk grönsaksbuljong
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Salt & nymald svartpeppar,
  • 1 nypa socker

Tillbehör

  • 2 st äkta spanska råa chorizokorvar, cirka 115 g
  • färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
  3. Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
  4. Tillsätt spenaten och rör om.
  5. Slå i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
  6. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar, en nypa socker och lite rivet citronskal.
  7. Skär korven i sneda skivor och stek den sakta på svag värme. Servera soppan med korvskivor och massor av riven parmesan.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept