Pizzadeg med dinkel

Pizzadeg med dinkel
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Pizzadeg med dinkel

6 ingredienser

50 min

En nyttig pizzadeg, med dinkel som ger mustigare smak! Recept från webbtidningen Le Parfait.

Ingredienser

portioner
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, 37°
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i fullkornsdinkel och vetemjöl, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
  4. Kavla ut pizzadegen till önskad form/former och lägg på fyllningen.