Kycklingburgare med currymayo och bacon

Kycklingburgare med currymayo och bacon
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Kycklingburgare med currymayo och bacon

11 ingredienser

25 min

Kycklingburgare med currymayo.Det finns färdig kycklingfärs men inget går upp mot att mala själv. Använd lårfiléer, de är mer smakfyllda med sitt mörka kött och innehåller lite mer fett än vanliga bröstfiléer som är torra och inte passar för burgare. Fettet behövs för att hålla ihop färsen och ger bättre smak Recept ur boken Junk Food på riktigt.

Ingredienser

portioner

Kycklingburgare med currymayo

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 citron rivet skal (ekologisk)
  • 8 skivor bacon

Currymajonnäs

  • Majonnäs, gärna hemlagad
  • 1 tsk curry
  • 1 msk äpple, finhackat

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd, gärna hembakade
  • 6 små tomater, skivade
  • salladsblad

Gör så här

Currymajonnäs

  1. Blanda majonnäsen med curry och äpple.
  2. Låt stå och dra i kyl en halvtimme innan användning.

Burgare

  1. Skölj lårfiléerna och låt det lilla fett som finns vara kvar, det är viktigt för konsistensen.
  2. Kör några åt gången i matberedare med kniv.
  3. Blanda färsen med citronskal och salt och peppar.
  4. Forma fyra fina burgare. Stek eller grilla ca 6-7 min på varje sida, eller tills biffarna är helt genomstekta. Smaka upp med lite salt och peppar.
  5. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  6. Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, bacon, currymajonnäs, sallad och tomat.