Havrekaksmix i burk

Havrekaksmix i burk
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Havrekaksmix i burk

10 ingredienser

10 min

En fin present är denna egengjorda kakmix med tillhörande recept på ett vackert kort. Transportera burken försiktigt så innehållet inte blandas. Receptet ger ca 35 havrekakor.

Havrekakor med russin och kanel
Recept att skriva på burken
1 burk kakmix
175 g rumsvarmt smör
1 ägg

Blanda ägg och smör i skivor i en assistent eller blanda för hand.
Tillsätt kakmixen, lite i sänder medan maskinen går och blanda till en deg.
Rulla degen till en cirka 5 centimeter tjock rulle och vira in smörpapper.
Kyl rullen 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ½ centimeter tjocka skivor av kakdegen och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Ingredienser

portioner stycken

Kakmix

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl rörsocker
  • 2 dl russin
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl hasselnötter, grovt hackade

Till utbakning

  • 175 smör, rumsvarmt
  • 1 ägg

Gör så här

Kakmix

  1. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.
  2. Häll det i en burk.
  3. Varva sedan alla övriga ingredienser och tryck till ytan med en sked mellan varje lager.

För utbakning

  1. Se resten av receptet i faktarutan här bredvid.