LCHF-Köttfärssås med zucchinipasta

Köttfärssås med zucchinipasta
Foto: Pepe Nilsson

LCHF-Köttfärssås med zucchinipasta

Av: Sten Sture Skaldeman

Från: LCHF-kokboken

13 ingredienser

Recept på köttfärssås med zucchinipasta är hämtat ur boken LCHF-kokboken.

Köttfärssåsen innehåller ca 8 g kolhydrater och har en fettkvot på ca 1,5. De flesta kolhydraterna kommer från tomaterna, därefter från lök och från vispgrädde.
Zucchinipastan tillför ca 3 g kolhydrater per hekto och förbättrar fettkvoten med några tiondelar. Detta är godkänd mat för alla som inte är extremt kolhydratkänsliga.
Här hittar du recept på

zucchinipasta

Läs mer om boken

LCHF - kokboken

Ingredienser

  • 400-600 g blandfärs (eller fläskfärs)
  • 1 gul lök (stor)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • ev 1 chilifrukt, finhackad (frivilligt)
  • olivolja, att steka i (eller smör)
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 förp krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • fond (för smaksättning eller japansk soja)
  • 1 tsk oregano
  • 2-3 dl vispgrädde
  • riven ost (smakrik ost)

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i smör och olivolja.
  2. Maka färsen åt sidan, sänk värmen och lägg i den hackade löken.
  3. När löken fått färg slår du i resten, rör om och låter såsen koka samman.
  4. Smaka av.
  5. Servera med zucchinipasta.
  6. Strö på riven ost.
  7. Några gröna blad och en tomatklyfta gör tallriken gladare.