Laxtartar med ramslöks- och jalapeñomajonnäs samt puffat ris

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Laxtartar med ramslöks- och jalapeñomajonnäs samt puffat ris

11 ingredienser

30 m

Sushi på nytt vis - tärnad lax som serveras med het jalapeñomajonnäs och friterat ris.

Ingredienser

portioner
  • 100-150 g lax
  • 5 jalapeños
  • 20 g ramslök
  • 3 dl matolja
  • 4 äggulor
  • 1 dl sushiris
  • olja, till fritering
  • ponzu, finns att köpa på asiatisk livsmedelsbutik
  • 1 rättika
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Tärna lax och hacka 1 jalapeño i tärningar, blanda ihop.
  2. Mixa olja med övriga jalapeños utan kärnor samt ramslöken, sila sedan.
  3. Slå sedan en majonnäs på äggula och den gröna oljan, smaka upp med salt och peppar.
  4. Skiva rättika tunt och värm upp ättika, socker, vatten och slå detta på rättikan och kyl ner.
  5. Koka sushiriset tills genomkokt och häll av vattnet. Värm sedan oljan och fritera riset tills det puffar till. Dags för servering.