Lyxig laxtartar med habaneromajonnäs

Laxtartar med habaneromajonnäs
Foto: Eva Hildén

Lyxig laxtartar med habaneromajonnäs

14 ingredienser

40 min

Laxtartar är ett säkert kort till förrätt! Vacker och smakfull med kokt sushiris, marinerad lax, krispig gurka och krämig majonnäs. Laxtartaren passar även alldeles ypperligt på påskbordet.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman Sushi-risvinäger

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 dl sushiris
  • 2 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 0,5 gurka
  • 300 g laxfilé, skinn- och benfri (gärna salma- eller fröyalax)

Marinad

  • 2 msk Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 msk färsk ingefära, finriven

Habaneromajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • TABASCO® Habanero pepparsås (några droppar)

Servering

  • 1 msk sesamfrön (gärna svarta och/eller chilirostade)
  • 0,5 gurka, tunnhyvlad
  • 0,5 förp krasse

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Smaksätt med sushi-risvinäger medan riset fortfarande är lite ljummet. Låt kallna.
  2. Skär gurkan i 0,5 cm små tärningar. Skär laxen i lika fina tärningar.
  3. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner laxen och låt marinera fram till servering.
  4. Habaneromajonnäs: Lägg majonnäsen i en skål. Smaka av med valfri mängd TABASCO® Habanero pepparsås.

Servering

  1. Forma små puckar av riset, ca 8 cm i diameter och 3 cm höga, ta gärna hjälp av en stans/kakring.
  2. Bred majonnäsen på riset. Lägg på ett lager gurka och sedan ett lager marinerad lax.
  3. Strö över sesamfrön och toppa med tunnhyvlad gurka. Klipp över lite smörgåskrasse.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Krämig ponzudipp med sriracha

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer