Laxtacos Salma style med pico de gallo

Laxtacos Salma style med pico de gallo
Foto: Eva Hildén

Laxtacos Salma style med pico de gallo

0

5 steg att laga

18 ingredienser

40 m

Ta ditt tacogame till nya höjder med pico de gallo – Mexicos nationalsås som är både vit, grön och röd, precis som landets flagga. Som du kanske ser är det lax i de mjuka bröden, vi väljer tacolaxen från Salmalax, så smidig och verkligen megagod. Har du testat?

kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkoman Ponzu Lemon.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 gurka
  • 1 förp Salma Taco [à 400 g]
  • 1 förp salladsmix [à 65 g]
  • 8-12 tortillabröd (små)
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Pico de gallo

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal och färskpressad juice
  • 1 tsk Maldon havssalt
  • 0,5 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 2 tomat
  • 1 kruka färsk koriander

Avokadosalsa

  • 1 rödlök
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 avokado (mogen)
  • 100 g mango, tärnad (färsk eller fryst, tinad)

Gör så här

  1. Pico de gallo
    Skala, dela och finhacka löken. Lägg i en skål. Blanda med rivet limeskal, limejuice, havssalt och TABASCO® Grön pepparsås. Låt marinera ca 5 minuter. Skär tomaterna i små tärningar. Hacka koriandern. Rör ner i lökblandningen.
  2. Avokadosalsa
    Skala, dela och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål. Häll på sushi-risvinäger och ponzusås. Låt marinera 5 minuter. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon Skär avokadoköttet i tärningar. Blanda löken med avokado och mango. Smaka av med salt och peppar.
  3. Halvera gurkan på längden och kärna ur. Skär i skivor, så det blir som halvmånar.
  4. Tillaga tacolaxen enligt anvisning på förpackningen (eller tillaga motsvarande mängd färsk lax och krydda med färdig eller hemgjord tacokrydda).
  5. Servera laxen i bröden med pico de gallo, avokadosalsa, gurka, sallad och gräddfil.