Laxtacos Salma style med pico de gallo

Laxtacos Salma style med pico de gallo
Foto: Eva Hildén

Laxtacos Salma style med pico de gallo

0

5 steg att laga

18 ingredienser

40 m

Ta ditt tacogame till nya höjder med pico de gallo – Mexicos nationalsås som är både vit, grön och röd, precis som landets flagga. Som du kanske ser är det lax i de mjuka bröden, vi väljer tacolaxen från Salmalax, så smidig och verkligen megagod. Har du testat?

Tips! Får du inte tag på tacolaxen från Salmalax går det bra att skära vanlig lax i mindre bitar, steka och krydda med färdig eller hemgjord tacokrydda. Som du gör med kött- eller vegofärs.

kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkoman Ponzu Lemon.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 gurka
  • 1 förp Salma Taco [à 400 g]
  • 1 förp salladsmix [à 65 g]
  • 8-12 tortillabröd (små)
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Pico de gallo

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal och färskpressad juice
  • 1 tsk Maldon havssalt
  • 0,5 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 2 tomater
  • 1 kruka färsk koriander

Avokadosalsa

  • 1 rödlök
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 avokado (mogen)
  • 100 g mango, tärnad (färsk eller fryst, tinad)

Gör så här

  1. Pico de gallo
    Skala, dela och finhacka löken. Lägg i en skål. Blanda med rivet limeskal, limejuice, havssalt och TABASCO® Grön pepparsås. Låt marinera ca 5 minuter. Skär tomaterna i små tärningar. Hacka koriandern. Rör ner i lökblandningen.
  2. Avokadosalsa
    Skala, dela och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål. Häll på sushi-risvinäger och ponzusås. Låt marinera 5 minuter. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon Skär avokadoköttet i tärningar. Blanda löken med avokado och mango. Smaka av med salt och peppar.
  3. Halvera gurkan på längden och kärna ur. Skär i skivor, så det blir som halvmånar.
  4. Tillaga tacolaxen enligt anvisning på förpackningen (eller tillaga motsvarande mängd färsk lax och krydda med färdig eller hemgjord tacokrydda).
  5. Servera laxen i bröden med pico de gallo, avokadosalsa, gurka, sallad och gräddfil.