I samarbete med Santa Maria

Laxtacos med quinoapico och avokadodressing

8 röster
40 m
4

Saftig lax med krämig avokadodressing och härlig quinoapico blir en underbar version av din taco. Dressingen mixar du enkelt ihop och picon och koriandern ger den det där lilla extra!

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 förp Santa Maria Fish Taco Spice Mix
  • 1 msk olja
  • 2 dl kokt quinoa
  • 2 tomater
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 dl vatten
  • 1 limefrukt, saften

Avokadodressing

  • 2 avokador
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 Santa Maria Green Jalapeño
  • 0,5 dl vatten

Servering

  • 1 förp Santa Maria Taco Shells 12-pack
  • 2 msk koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Krydda fisken med kryddmixen och lägg den i en smord ugnsform. Tillaga i ugn i 15-20 minuter. Dra isär laxen med två gafflar när den är klar.
  3. Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hacka tomater och koriander och blanda med quinoa och vatten. Pressa över limejuicen.
  5. Avokadodressing
    Kör samtliga ingredienser till avokadodressingen i mixer till en slät konsistens.
  6. Servering
    Värm tacoskalen i ugnen och fyll sedan med quinoapico, lax och avokadodressing. Toppa med hackad koriander.

Laddar fler recept...