Laxsashimi med gröna äpplen och ponzu

Laxsashimi med gröna äpplen och ponzu

14 ingredienser

20 min

Ett fräscht och gott recept som passar lika bra att servera som enkel förrätt som till huvudrätt. Smaken av äpple och lax gifter sig helt perfekt tillsammans.

Briska Alkoholfri Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen 0,5%

Tips från Briska

Servera gärna med Briska Demi-Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpple 0,5 %

Ingredienser

  • 1-2 äpplen (Granny Smith)
  • 1 msk Briska Demi-sec sauvignon blanc & gröna äpplen
  • 300 g salmalax (eller fröyalax)
  • 2 msk forellrom
  • svartpeppar
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 knippe dill

Dressing

  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 limefrukt (1 msk saft + finrivet skal till topping)
  • 1 msk mirin

Pepparrotsgräddfil

  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl gräddfil

Syrad silverlök

  • 0,5 silverlök
  • 1-2 msk sushi su (1,5 dl risvinäger, 1 dl strösocker, 2 tsk salt)

Gör så här

  1. Hacka äpplet i små kuber och lägg i en skål, häll över cidern.
  2. Skiva laxen.
  3. Blanda soja, lime, mirin och honung till en dressing.
  4. Blanda gräddfil och pepparrot med en skvätt soja och ställ åt sidan.
  5. Strimla silverlöken med mandolin och blanda med sushi su.
  6. Lägg upp pepparrotsgräddfilen i botten på tallriken och lägg över lax, äpple och silverlök.
  7. Toppa med dill, svartpeppar, forellrom och sesamfrön. Servera med dressingen som du ringlar över precis innan du ska äta.
TIPS!
Tips!
Briska - Pankofriterade chevrekroketter med citronmarinerad zucchini

Tips!

Här hittar du fler tips och festliga recept med Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer