Laxrulle med löjrom och chiliräkor

Laxrulle med löjrom och chiliräkor
Foto: TV4

Laxrulle med löjrom och chiliräkor

Av: Tommy - Haparanda

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

1h 20m

Rullar av gravad lax, fyllda med pepparrot och wasabi, serveras med marinerade och stekta räkor, löjrom och vitlöksbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 250 g gravad lax
  • 300 g räkor med skal
  • 200 g Kalix löjrom
  • 4 msk pepparrotsvisp
  • 2-4 tsk wasabipasta
  • 0,5 rödlök
  • 4 bitar hårdbröd, tunt
  • 4 vitlöksbröd
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala räkorna.
  3. Blanda med olivolja, hackad chili och pressad vitlök.
  4. Låt dra i ca 1 timme.
  5. Stek räkorna på het värme tillsammans med marinaden.
  6. Skiva laxen i tunna skivor.
  7. Bred på pepparrotsvisp och lägg på en liten klick wasabi.
  8. Rulla ihop skivorna och skär i små bitar.
  9. Lägg löjrom i ett snapsglas, lägg i en liten bit hårt tunt bröd.
  10. Toppa med finhackad rödlök och lite dill.
  11. Värm vitlöksbrödet i ugnen i ca 5–10 minuter.

Servering

  1. Ställ glaset på en tallrik och lägg sedan några laxrullar, räkor och varmt vitlöksbröd på tallriken.