Laxrullar med wasabi och sesam

Laxrullar med wasabi och sesam

3 ingredienser

1h

Kallrökt lax med färskost är en klassiker. I det här receptet rullas laxrullarna i en härlig krydda med wasabi och sesamfrön. Laxrullarna går att förbereda dagen innan de ska ätas, vilket är perfekt när du har gäster.

Wasabi och sesamkrydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Wasabi Sesame från Santa Maria

Ingredienser

portioner
  • kallrökt lax [8 skivor]
  • 125 g färskost
  • 2,5 msk Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame

Gör så här

  1. Lägg laxskivorna på en skärbräda och bred på färskosten. Wasabismaken kan lätt förstärkas genom att använda färskost med pepparrot.
  2. Rulla ihop skivorna och rulla sedan laxen i Wasabi & Sesame.
  3. Slå in rullarna i plastfolie och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  4. Ta bort plasten och skär upp i tjocka skivor. Servera direkt.
  5. TIPS! Laxrullarna går utmärkt att servera som varmrätt med kokt potatis eller en krämig pasta. Gör rullarna som ovan och grädda sedan i ugnen i 225 grader i 5 minuter.
TIPS!
Kryddtips!
Wasabi och sesamkrydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer