Laxpudding på gravad lax

Laxpudding på gravad lax
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxpudding på gravad lax

9 ingredienser

En mättande laxrätt, dillknippan ska vara stor för att ge puddingen den rätta smaken. Servera gärna med en krispig grönsallad.

Ingredienser

portioner
  • 0,75 kg potatis, halvkokt
  • 200 g gravad lax
  • 1 knippe dill, hackad
  • 2 ägg
  • 4 dl kaffegrädde
  • ströbröd
  • 100 g smör
  • svartpeppar
  • Ugn:175-200°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200°. Skala och skiva potatisen. Varva i ugnsform med skivad lax, dill och lök, peppra lätt mellan varven. Salta ev. lite på potatisen.
  2. Vispa ihop ägg, dill och grädde och slå över. Strö på ströbröd.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten stelnat, ca 30 min. Smält smöret och servera till.