Laga laxpudding på rester!

Laxpudding
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laga laxpudding på rester!

9 ingredienser

Laxpudding är en utmärkt resträtt om det blir kokt potatis och småbitar av gravad lax över. Perfekt att laga på rester från påsk- eller julmaten.

Ingredienser

portioner
  • 0,75 kg potatis, kokt
  • 300 g gravad lax, tunnskivad (eller rimmad lax)
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 ägg
  • 4 dl kaffegrädde
  • ströbröd
  • vitpeppar
  • ca 100 g smör

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen, salta lite extra på laxen om den är gravad.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Varva potatis, lax, dill och lök i ugnsform. Peppra lätt.
  3. Vispa ihop ägg och grädde och slå över. Strö på lite ströbröd, lägg på ett par tunna skivor smör och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Skirat smör till.

Matsortera dina potatis, ägg- och lökskal till återvinning och njut av din laxpudding!